6 aprilie 2011

Decolorat (acasa) sau Cum sa-ti distrugi singura parul!

Cum probabil ati intuit din titlul, in postarea de fata este vorba despre decolorarea si vopsirea acasa. Ieri s-a petrecut toata tarasenia la mine. O vecina si o foarte buna prietena a venit la mine sa o ajut sa se decoloreze si apoi sa se vopseasca (asta dupa ce ii spusesem inainte ca am mai avut ceva tentative de vopsit si nu cu rezultate foarte bune). Desi mai vorbisem despre treaba asta si incercasem sa o conving sa renunte la decolorat deoarece nu face bine deloc la par (mai ales ca ea vroia sa se decoloreze doar pentru a iesit mai intens rosul), nu am reusit, asa ca ieri ma trezesc cu ea la usa cu decolorant si vopsea. Haideti sa vedeti cum arata inainte de vopsire:



Am inceput sa-i pun decolorantul in par si am ajuns la concluzia ca nu ajunge, asa ca dupa ce l-am pus la radacini am fugit la magazin dupa inca unul, pe care l-a aplicat chiar ea pe varfuri (din pacate nu prea uniform):


In cele din urma surioara mea a aplicat vopseaua (aplicarea a fost buna, doar ca decolorarea a fost neuniforma):


Ei ce ziceti? Nu are rost sa va mai spun ca dupa 3 spalari si uscari cu uscatorul plus decolorat  azi parul era super uscat. Dar sa nu-i plangem de mila caci dom'soara nu era la prima abatere de genul asta, deci a actionat in cunostiinta de cauza.

Sa vedeti ce patesc eu astazi...ma hotarasc in 30 de sec sa ma vopsesc si eu si in 5 min deja cumparasem vopseaua, inca 2 tuburi sa ajunga. Dupa ceva vreme imi vine prietena sa ma vopseasca (aceasi din poze) si cand amestecam vopseaua observam ca nu se amesteca cum trebuie si avea un aspect ciudat. Surioara mea se uita pe cutie si ce sa vezi? expirata din 05.2010. Clar ca nu am mai pus-o in cap, dar m-am gandit cu groaza cum pot unii vinde produse expirate de aproape un an de zile? Si cum pot unii (adica eu) sa nu se uite la data la care expira, desi sincer cred ca nici nu am constientizat ca si vopselele de par expira. Maine ma duc sa vad daca imi recuperez banii sau daca primesc o vopsea care inca nu a expirat. O sa revin sa va spun ce am rezolvat.

Voi va uitati pe la data la care expira un produs inainte sa il achizitionati? 
Dia

9 comentarii:

  1. Buna!La vopsea recunosc ca nu am verificat data de valabilitate dar la alte produse da.
    Si eu am intrat in randul; celor care se vopsesc desi sunt o incepatoare(m-am vopsit doar de 2 ori pana acum).As vrea sa imi iasa un roscat mai evident si mi s-a recomandat decolorarea dar ezit.M-am informat si stiu ca nu este o procedura sigura,poate sa iasa ceva neuniform si iti mai si arde parul asa ca nu cred ca voi apela la asta prea curand,poate niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...asa e..ai exemplu de neuformitate in cazul de mai sus:). Si de par care se simte ca sarma...nu merita..parerea mea..poate ca la un salon e altceva

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiam ca pentru a trece de la o nuanta inchisa la una aprinsa si deschisa, parul trebuie decolorat in etape altfel se distruge.Plus ca cei din saloane folosesc decoloranti foarte buni si iti aplica si tratamente capilare pentru a-l ajuta sa ramana cat de cat sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai, Dia, cand am citit titlul, mi s-a pus un nod in gat.
    Am crezut ca e vorba de parul tau... ca stiu ca aveai de gand. Mi te si imaginam cu o claie ciudata in cap.
    Eu nu m-am mai vopsit de aproape 1 an, si atunci am facut-o cu henna. si nu mi-a parut rau.
    La ingrediente si la valabilitate ma uit la tot ce cumpar; doar am lucrat intr-un supermarket si am vazut multe..
    Ah, sa nu uit mie-mi place parul tau asa. Chiar vrei sa-l copsesti radical? poate sa-i dai doar o nuanta de ceva...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ela ai dreptat in tot ce zici:)

    @sakura, imi pare rau ca te-am speriat....nu vreau sa schimb radical cuoarea, mi-ar placea doar sa fie putin mai deschis.
    Foarte bine faci ca te uiti la etichete, is sigura ca dupa ce ai vazut atatea iti iei toate masurile de siguranta:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah..parul asta ne da dureri de cap!!..eu nu mai am de gand sa-mi vopsesc parul vreodata,sunt satula de cat de mult mi-a cazut si acum incerc sa-l regenerez treptat:))
    sper sa iti poti recupera banii..unii oameni nu se gandesc si la persoana care cumpara produsul,dar ce sa facem?!aici traim..
    te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite, eu ti-as recomanda henna. e si tratament bun ptr par si iti da si niste reflexe roscate. mie as mia dat. Insa dupa ce te faci cu ea, nu te mai poti vopsi nu stiu cat timp. 2 luni parca.. sau 6.. numaistiu :)
    Sau incearca cu o vopsea fara amoniac. Bess a fost o vopsea care m-a multumit pe mine din plin. nu se gaseste la supermarket doar la magazine mai micute. Si are si cantitate mare in tub. ia cauta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Merci de sfat sakura...s-ar putea sa renunt la ideea cu vopsitul oricum, am auzit si eu de henna, dar din cate am citit nu functioneaza pentru deschiderea culorii. Oi vedea eu ce si cum:).

    RăspundețiȘtergere
  9. Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new
    project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work
    on. You have done a outstanding job!

    my website - bancuri glume

    RăspundețiȘtergere