15 septembrie 2011

Fiesta+Day 11!

Stiu ca postez cam rar dar, asa cum v-am mai spus, sunt in Spania la parinti, asa ca am mai putin timp pentru postari seriose, mai ales ca saptamana asta au fost fiestele in sat si am mai fost si noi sa aruncam o privire. Despre fieste vreau sa va vorbesc azi pentru ca mie mi se par foarte dragute si spaniolii stiu sa se distreze.

In fiecare an in perioada asta aici sunt fiestele satului si localnicii sunt liberi saptamana asta.Acestea sarbatori incep la primarie. Aici se aduna oficialitatile satului si reginele, care sunt alese din sat pe baza unor criterii pe care, din pacate nu le cunosc. Acestea ies la balcon si saluta multimea, ca adevarate regine, fluturand mana. Bineinteles in tot acest timp canta muzica spaniola charanga, care mie imi place mult ca e foarte ritmata. Urmeaza apoi ceremonia de ¨incoronare¨, in care reginele de anul trecut incoroneaza noile regine. Va pun poze ilustrative, sa fie mai funny.







Apoi are loc o slujba la biserica. Dupa aceasta reginele se urca intro trasura improvizata de unde arunca cu confeti si bomboane. Unii sateni improvizeaza si ei trasuri cu anumite teme sau se costumeaza in diferite personaje. Urmeaza apoi o plimbare prin sat, pe la casele reginelor unde se servesc racoritoare, bauturi si gustari. Cei mai draguti mi s-au parut copiii.




 (Doamnele aveau 50+)








(O gustarica servita, si cum arata manichiura mea dupa o saptamana, acceptabil,nu?)
Bonus, un apus la margine de sat
Si tagul, am ajuns la Day 11 - A picture of something you hate.
Nu imi plac zilele ploiase si intunecate, ma deprima.
IMPORTANT: Am schimbat data de incheiere a giveawayului ELF, deorece abia apoi mi-am dat sema ca in 27 am avion spre Romania si nu o sa am timp sa anunt castigatoarea.Asadar o sa anunt castigatoarea cu o zi mai repede. Imi cer scuze pentru problemele create, dar cred ca asta e cea mai buna solutie. Inca astept inscrierile voastre, asa ca nu uitati de giveaway.
Pupici,
Dia




10 comentarii:

  1. ce super :D
    pacat ca nu am fost si eu acolo sa aud charanga si sa vad ce au mai inventat satenii anu asta ;)
    sper ca v-ati distrat ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce faaaaaaaaaaaaaaaaaain, vreau si eu in spania! ahhh! Ia uite ca mi-am gasit un vis:)) sa ajung in spania:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  3. @ ancutika ne-am distrat dara. La anu poate o sa fi doar tu la fiestas:P

    @Doda :)

    @C.L.M e si asta un inceput:)

    RăspundețiȘtergere
  4. am fost si eu in spania dar din pacate nu am prins fieste:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa ca poate ai mai mult noroc data viitoare:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred,si eu anul trecut am fost impresionata:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Distractiv!As participa si eu la astfel de fieste!Arribaaaa!

    Apusul de soare este fenomenal.Am ramas cateva secunde sa il admir.

    Manichiura arata impecabi as spune eu deci bravos!

    Mie imi place ploaia si zilele innorate imi dau un sentiment de bine cred ca datorita faptului ca m-am nascut toamna.Oricum ploaia mi se pare romantica,nostalgica si imi aduce liniste si calm in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ela ma bucur ca ti-a plact micul meu apus. sper sa reusesti sa ajungi si tu prin Spania. As vrea sa imi placa si mie ploaia, sau macar sa nu ma moleseasca:)

    RăspundețiȘtergere