20 martie 2011

Caderea parului!

 Buna fetelor!
Stiu ca nu am mai scris de ceva vreme, dar weekendul asta a trecut cu curatenia, putin timp cu iubitul si ceva vizite. In plus, trebuie sa recunosc, ca am fost si cam lenesa in ceea ce priveste vreo coafura noua sau ceva.
Am zis sa scriu azi cateva randuri despre caderea parului, o problema care mie mi-a dat groaznice dureri de cap o lunga perioada de timp. Eram atat de stresata de chestia asta incat m-am indreptat (de bunavoie si nesilita de nimeni) spre dermatolog. Stiu ca e normal sa-ti cada cateva fire de par, dar mie imi cadea in prostie, in asemenea hal ca ajunsesem sa ma piaptan cat mai rar. In fine, ideea e ca eu am si psoriazis la nivelul scalpului asa ca m-am speriat si am ajuns la dermatolog. Bineinteles ca nu mi-a iesit nimic la analize, dar macar cu ocazia asta am mai scapat de cosuri. 
Auzisem eu de la o prietena de-a surioarei mele ca ea foloseste pastile de zinc pentru cadere si se vad ceva rezultate. Asa am inceput sa iau si eu Zinc plus si sa-mi fac masti cu ulei de masline si miere o data la doua saptamani. Dupa ceva vreme, cateva luni ( nu va asteptati sa se intample totul peste noapte) parul meu a inceput, incet incet, sa cada tot mai putin, iar acum pot sa zic ca in sfarsit sunt linistita.
Zinc nu mai iau momentan, dar la masti nu am renuntat deoarece imi place sa ma rasfat si sa vad ca parul meu arata si e sanatos. Acum folosesc galbenus in loc de miere, pana imi amintesc sa-mi cumpar miere ca s-a terminat si tot uit. Eu va recomand masti cu ulei de masline pentru par, nu trebuie sa fiti reticente din cauza aspectului, texturii sau mirosului (nici mie nu-mi prea place mirosul uleiului de masline, dar dupa ce pun prosopul nu se mai simte). A....in prezent adaug si putin ulei de ricin in masca si uneori si suc de la lamaie. Sper sa incercati, daca nu ati incercat pana acum , iar daca ati incercat spuneti-va parerea despre aceasta masca.

A....eu am auzit si citit ca doar samponul se aplica si la radacina  parului, asa ca eu una aplic aceasta masca doar pe lungimea firului de par. Pentru un plus de stralucire eu fac ultima clatire cu apa rece, tot pe lungimea firului de par ca sa nu raciti. 

Dia

6 comentarii:

  1. Mai ajuta daca iei un complex de vitamine B(asigura o buna circulatie a sangelui in zona scalpului), zinc si vitamina D( confera rezistenta),siliciu(confera elasticitate, rezistenta), vitamina E(regenereaza). Important: nu aplica balsam sau masca la radacina decat pe lungimea firului de par; nu pieptana parul ud fiindca se rupe, nu il freca cu prosopul, incearca sa folosesti cat mai putin ondulator, placa. Vezi cum stai cu anemia, caderea parului datorata deficientei de fier este frecvent intalnita. Cam atat imi vine in minte acum. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine zici... am uitat sa specific chestia cu stergerea cu prosopul.Foarte bune sfaturile:). Eu le respect pe toate, nu aplic balsam sau masti la radacina, nu il frec cu prosopul, nu folosesc placa decat de 2 ori pe an. cu anemia stau bine:).Doar ca nu am luat atatea vitamine:), doar zinc.
    Oricum sfaturile tale sunt de bun augur:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bag si eu cu o completare daca e permis: cat mai multe fructe si legume crude ptr aportul de vitamine.
    Si la masca da e bun ulei de ricin si masline. Eu mai pun si ulei de cocos. nu e scump. se gaseste la metro- 15 lei galetusa.
    Si dupe ce-ti pui masca in cap, pune o punga dupa aia prosopul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de completari, sunt binevenite...ulei de cocos chiar nu am folosit pana acum, dar pare a merita incercat:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu iubesc uleiul de masline,ba chiar il mai folosesc pe post de demachiant.
    Apropos de caderea parului,am si eu aceeasi problema dar nu e foare grava.Incerc sa il ajut cu diverse preparate naturale facute in casa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar trebui sa isi mai revina cu tratamentele naturale, eu chiar am incredere in tot ce e natural.

    RăspundețiȘtergere