12 martie 2011

Rujuri!

Ieri hoinarind prin lumea asta a blogosferei, cum ii spun unii (si mie imi place cum suna) am dat peste o postare care mi-i s-a parut chiar foarte interesanta. Postarea de care va vorbesc a fost facuta de catre Anamaria S, iar continutul ei este urmatorul:

"Rezumatul unui articol scris de dr. Nahid Neman, sectia senologie oncologica, Spitalul Mount Sinai din Toronto.
De curind o, firma producatoare de ruj a redus pretul de la 67$ la 9.90$.. Rujurile contineau plumb. Cu cit e mai mare procentul de plumb, cu atit riscul de cancer creste.
Atentie la rujurile care dureaza mult pe buze. Rezistenta lor este data de o cantitate considerabila de plumb. Iata un test pe care il puteti face singure:
1. Aplicati ruj pe mina.
2. Frecati poziunea acoperita de ruj cu un inel de aur.
3. Daca rujul contine plumb, se innegreste la contactul cu aurul.
 Aceste informatii cu fost facute publice de Centrul Medical Militar Walter Reed."

 Postarea o gasiti mai precis aici.

Intrigata fiind sa aflu daca singurul ruj pe care il folosesc uneori contine plumb am purces repede la treaba si iata si rezultatul care vorbeste de la sine:


Deci, pot sa spun ca nu mica mi-a fost surpriza si dezamagirea cand am observat rezultatul. Da... rujul meu drag contine plumb. Ciudat e ca daca ar fi fost sa vorbesc despre acest produs as fi avut de spus numai lucruri de bine: nu miroase, rezista mult pe buze, culoare frumoasa, nu usuca buzele si etc....Dar...contine plumb. 

Mi-e greu totusi sa renunt la el, dar nici sa-l folosesc nu imi mai vine. Voi ce ziceti? E atat de important lucrul asta? Pentru mine trebuie sa recunosc ca rezultatul cantareste destul de mult.

Rujul este unul de la Avon, nu stiu exact cum ii zice. Si sora mea are unul din alta gama si a facut "testul"si rezultatul tot acelasi. Din ce am mai incercat Balsamul de buze de la nivea nu contine acest element.

Totusi...partea buna e ca...inelul meu e chiar de aur:).

Acestea fiind spuse eu o sa mai cuget si o sa mai testez si alte rujuri. Daca o faceti si voi si aveti rezultate nesatisfacatoare nu ezitati sa le impartasiti.

Dia 

5 comentarii:

  1. Ma bucur ca pot impartasi aceste secrete despre cosmetice, o sa mai fie si imi pare rau pt ca rujul tau contine plumb, daca o sa-l folosesti ocazional nu o sa fie o mare tragedie, sfatul meu e sa-ti demachiezi si buzele cand faci acest lucru si pe fata, stiu poate suna ciudat sa "demachiezi buzele" dar e bine pt ca poti sterge o parte din plumb care mai ramane pe buze. Sa te astepti sa gasesti plumb in multe rujuri, iar cele scumpe nu fac exceptie, acolo poate fii cantitatea mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...probabil ca o sa-l mai folosesc din cand in cand pentru ca chiar imi place....e interesanta ideea cu demachiatul buzelor..cu siguranta o s-o pun in practica. Merci de sfat..sper sa mai citesc repede sfaturi utile la tine pe blog:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta chestia asta cu plumbul.
    as face si eu testul,dar nu port aur,nu-mi place aurul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. "Totusi...partea buna e ca...inelul meu e chiar de aur:)." Mi-a placut cum ai provit lucrurile cu umor!
    Stiam si eu de acest test pentru a verifica rujurile dar pana acum nu l-am facut.
    Cred ca sunt destule produse care contin plumb asa ca este destul de dificil sa le evitam pe toate mai ales ca nuantele sunt atat de tentante dar pe termen lung s-ar putea sa fie mai bine daca ne despartim cu lacrimi in ochi de ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da...la unele lucri nu poti renunta....era o vorba...tot cei bun ingrasa sau ii imoral ori ilegal:P

    RăspundețiȘtergere